Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α




Συμπατριώτισσες , Συμπατριώτες Ευρυτάνες,

Μετά τα τραγικά αδιέξοδα που κατέληξε ο ανίερος κυβερνητικός συνασπισμός Σαμαρά – Βενιζέλου, μη μπορώντας να εκβιάσουν άλλο τους βουλευτές τους για να ψηφίσουν τις καινούργιες απαιτήσεις των δανειστών, επέσπευσαν τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και κατά συνέπεια των βουλευτικών εκλογών.
Το πρόσχημα ήταν η πολιτική σταθερότητα, αντί να ομολογήσουν το αδιέξοδο και τον κίνδυνο να καταρρεύσουν στη Βουλή. Αφού μετήλθαν όλα τα μέσα εκβιασμού της ψήφου των βουλευτών, μη έχοντας άλλα επιχειρήματα να υπερασπιστούν το καταστροφικό τους έργο, άρχισαν να τρομοκρατούν τους πολίτες με σενάρια χρεοκοπίας από τα κανάλια και τις εφημερίδες των διαπλεκόμενων εθνικών εργολάβων με τους γνωστούς δημοσιογράφους, που τέσσερα χρόνια υπερασπίζονται την αναγκαιότητα των μνημονίων.
Εμείς σας καλούμε να μην υποκύψετε στα ψεύτικα - εκβιαστικά διλήμματα του μαύρου μετώπου Ν.Δ. – Διαπλοκής -ΜΜΕ , ούτε να οδηγηθείτε στην επιλογή των λεγόμενων μικρών κομμάτων που είναι δορυφόροι τους - αναχώματα με σκοπό να ανακόψουν την δυνατότητα ανατροπής του ισχύοντος σάπιου και διαπλεκόμενου οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, αλλά και να συμπράξουν μετεκλογικά στην συνέχιση των μνημονίων. 
Στις εκλογές που έρχονται ένα είναι το δίλημμα: Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μνημονίων, της κοινωνικής καταστροφής και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου; Ή θα επιλέξουμε το δρόμο της ανατροπής, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής σωτηρίας; 
Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες έχουν μία επιλογή για το μέλλον. Να αναδείξουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία στηριγμένη στο λαό και τους αγώνες του θα εφαρμόσει ένα καθαρό, ριζοσπαστικό – προοδευτικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την ανθρωπιστική κρίση, ανόρθωσης της οικονομίας και αναγέννησης της χώρας 
Το πρόγραμμα αυτό έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας από την έκθεση της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται απο τέσσερις πυλώνες:
1. Άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Με δωρεάν ρεύμα σε 300.000 φτωχά νοικοκυριά. Με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες. Με πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Με αποκατάσταση δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω των 700 Ευρώ. Με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους άνεργους και ειδική κάρτα μεταφοράς στα μαζικά μέσα μεταφοράς για τους μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιούν κάτω απο το όριο της φτώχειας. Με την κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
2. Επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη. Περιλαμβάνει μέτρα που έχουν σαν προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής (κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο, παύση ποινικών διώξεων και κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών κλπ). Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
3. Εθνικό σχεδιο για την ανάκτηση της εργασία. Πρόγραμμα απασχόλησης για 300.000 θέσεις εργασίας. Επαναφορά του νομικού πλαισίου προστασίας εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων ,τριετιών κλπ.
4. Θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης. Περιλαμβάνει μέτρα προώθησης της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους, ενίσχυσης των θεσμών της αντιποσωπευτικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, ενδυνάμωσης του Κοινοβουλίου, περιστολής της βουλευτικής ασυλίας, ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος στις 25 Ιανουαρίου εκλέγουμε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του στην Ελλάδα. Εκλέγουμε – για πρώτη φορά- βουλευτή της Αριστεράς στην Ευρυτανία, για να αλλάξει η μοίρα της πατρίδας μας. Με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μέσα από τη στελέχωση των υποστηρηκτικών υπηρεσιων από κατάλληλο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικο με κίνητρα για τη βελτίωση της κτηνοτροφικής και αγροτικής παραγωγής., πιστοποίηση-τυποποίηση των προϊόντων Αξιοποίηση του δασικού πλούτου και των υδάτινων πόρων, μέσα από αναπτυξιακές και συνεταιριστικές εταιρίες . Προστασία του περιβάλλοντος, διαχείριση, ανακύκλωση απορριμμάτων, ανάπτυξη δικτύων βιολογικού καθαρισμού λημμάτων. Στήριξη, σύνδεση και συνεργασία του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα. Δημιουργία δικτύων και υποδομών Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας για να παραμείνει ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι στην περιοχή. Κατασκευή οδικών αξόνων, διεξόδων και συνδέσεων με τις όμορες περιοχές.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στην πατρίδα μας.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα της Αριστεράς.

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟ.

Απευθύνομαι πρώτα στον άνθρωπο και Ευρυτάνα πολιτικό και μετά στον βουλευτή της Ν.Δ. Φίλε Κώστα, Πριν τρεις μήνες με μήνυμά σου προς τους Ευρυτάνες δικαιολόγησες την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση Σαμαρά με την προσδοκία και την ελπίδα "να αποδείξει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πολύπλευρη κρίση" όπως χαρακτηριστικά ανέφερες στο μήνυμά σου. Μάλιστα μόνος σου έθεσες καυτά ερωτήματα με πολλά "τι θα γίνει" , που όπως σωστά διαπίστωνες βρίσκονται στα χείλη όλων των πολιτών. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, και λίγες μέρες πριν από την κατάθεση για ψήφιση στη βουλή του μοιραίου για το λαό μας τρίτου μνημονίου των μέτρων της καταστροφής, τα περισσότερα από τα ερωτήματα που έθεσες δεν απαντήθηκαν ή απαντήθηκαν με τραγικές συνέπειες για το λαό μας στο στάδιο της εφαρμογής τους. Αν πριν τρείς μήνες αισθάνθηκες την ανάγκη να εξηγήσεις την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσες στην κυβέρνηση, σήμερα πρέπει να ερμηνεύσεις σωστά και να απαντήσεις γιατί οι

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρυτανία.

ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ  ΜΠΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κώδικας δεοντολογίας για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας και Επιτροπής Δεοντολογίας προβλέπεται από το Καταστατικό του κόμματος (Μεταβατικές Διατάξεις, ΙΙΙ) και αποτελεί κρίσιμο βήμα για την πιο συλλογική, πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος, καθώς περιγράφει κανόνες σταθερούς, γνωστούς εκ των προτέρων σε όλους/ες και ίδιους για όλους/ες όσοι/ες προτίθενται να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 1. Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογική και καθορίζεται από τα κεντρικά όργανα του κόμματος. Κανείς και καμία υποψήφιος/α δεν μπορεί να ακολουθεί τακτικές που έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις αποφάσεις ή να έχει συμπεριφορές που τον φέρνουν σε αντίθεση με άλλους/ες υποψήφιους/ες του ΣΥΡΙΖΑ. 2. α) Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.  β) Όλοι/ες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/ες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κ